Biografia

Nascuda a Manresa l’any 1979. Als 4 anys rep les primeres nocions de llenguatge musical de part del seu pare i als cinc anys comença l’aprenentatge de violí amb la professora Dolors Casas. Un any després ingressa al Conservatori Professional de Música de Manresa.

Prosegueix els estudis de violí amb Todor Konstantinov, Paco Vas, Jordi Humet i Eva Graubin.

Ha assistit a diversos cursos de violí amb els professors: Ferran Saló, Corrado Bolsi, Gonçal Comellas, Thanos Adamapoulos, Barry Sargent, Vicent Huerta, Michael Gilbert (New York Philarmonic), Gordan Nikolich (London Symphony), Lewis Kaplan (Julliard School)… i ha rebut classes de música de cambra de Luiz de Moura Castro, Peter Thiemann, Àngel Soler, Charles Tunnell, Kate Hill…

Ha format part de les orquestres: Jove Orquestra i Orquestra de Cambra del Conservatori de Manresa, Jove Orquestra de les Joventuts Musicals de Catalunya, Jove Orquestra de les Escoles de Música de Catalunya, Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Barcelona, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra Camerart del Maresme, Camerata Aurica, Orquestra de Cambra de Cervera (amb la qual ha actuat de solista), Orquestra Barroca Catalana, Interregionales Judenorchester, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Orquestra de la “Universität für Musik und Darstellende Kunst” de Graz (Àustria), Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Orquestra del Teatre Lliure, Barcelona 216, Real Filarmonia de Galicia, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu,…

Ha tocat sota la batuta de Josep Pons, Ernest Martínez-Izquierdo, Edmon Colomer, Alberto Zedda, Robert King, Gunter Schuller, Josep Caballé, Harry Christophers, Patrick Davin, Guy Van Waas, Ignacio Yepes, Pablo González, Manel Valdivieso, Antoni Ros-Marbà…

L’any 1993 obté el segon premi en el concurs “Germans Claret” i el desembre del mateix any li és concedit el Premi d’Honor de violí de grau elemental pel Conservatori de Manresa. L’any 1998, i havent finalitzat el grau mitjà amb la màxima qualificació, obté per unanimitat el Premi d’Honor de grau mitjà.

Cursa el Grau Superior de violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Eva Graubin obtenint la màxima qualificació.

En el transcurs dels anys 1995-96, juntament amb el pianista Àlex Ramírez i la violoncel.lista Marta Vila, formen el trio “Scherzo” que realitza concerts en diversos punts de Catalunya. També ha treballat duet de cambra amb la pianista Laia Masramón i ha format part del quartet de corda “Darian”.

Durant dues temporades participa en el cicle de Joves Intèrprets de la Caixa de Manresa amb diferents formacions cambrístiques. El gener de 1998 enregistra un CD amb obres contemporànies de música de cambra, amb el segell Ars Harmònica i posteriorment ha segueix realitzant col.laboracions en diverses gravacions.

Ha col.laborat, també, amb formacions de música tradicional, realitzant actuacions arreu de Catalunya.

Durant dues temporades, participa en la realització de concerts familiars al Gran Teatre del Liceu amb l’òpera “La Serva Padrona” i col.labora durant el mes d’abril del 2004 amb la producció del Royal National Ballet al mateix Liceu.

En el transcurs de la primavera del 2004 participa en la producció de l’òpera “Il mondo de la luna” al Teatre Lliure. Realitzà l’espectacle infantil “D’Òpera” emmarcat dins el cicle del Petit Liceu i les següents òperes al Gran Teatre del Liceu: “Il Corsaro de J.Verdi i “Roberto Devereux” de G. Donizetti.

Ha treballat també diversos anys en el camp de la pedagogia. Durant els cursos 1997- 2001 imparteix classes de violí i dirigeix l’orquestra de grau elemental de l’Escola de Música de Navarcles. També, durant el curs 1999-2000 és professora de llenguatge musical i violí al Centre de Pedagogia Musical Activa “Esclat”. En el transcurs dels anys 1998-2002, realitza classes de violí, música de cambra i orquestra de cambra a l’Escola de Música de Santa Maria d’Oló. I entre el 2004 i el 2008 és profesora de violí a l’Escolania de Montserrat.

Durant els cursos 2002-2003 i 2003-2004, realitza estudis de post-grau a la “Universität für Musik und Darstellende Kunst” de Graz (Àustria) amb la professora Maighréad Mac Crann.

L’any 1997 és premiada juntament amb Jordi Pons amb el “Premi Cirit” atorgat per la Generalitat de Catalunya pel treball de recerca: “A l’entorn del concepte de música”.

Fou membre reserva de la “Jugend Mahler Orchestra”.

A l’octubre del 2005 és guardonada amb el premi al millor interpret de violí al VII Festival de Joves Músics de Catalunya.

Actualment col.labora amb la Orquestra del Gran Teatre del Liceu. També forma part del Trio Alquímia amb qui ha obtingut darrerament el Premi Paper de Música de Capellades (2006) i el Primer Premi del Concurs Tutto Demestres de Com Radio (2008).

Deixa un comentari